00G62TCCAC                        

phone number

У зв’язку зі змінами в організаційній структурі університету та
відповідно до рішення Вченої ради університету від 03 вересня 2021 року
(протокол №1) оновлення відомостей на сайті не здійснюється!
Переглянути відомості про оновлені структурні підрозділи можна за посиланням:

fmif.npu.edu.ua

   

Новини та оголошення  

   

Працевлаштування  

   

00120-23 квітня 2015 року студент першого курсу 11 І  групи Інституту інформатики Ілля Олексієнко взяв участь у II етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з напряму та спеціальності «Інформатика» і виборов ІІІ місце. Олімпіада проводилась на базі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» (НТУ«ХПІ») серед студентів класичних університетів, педагогічних університетів і технічних ВНЗ України.

Це гучна перемога нашого студента.

Дякуємо Іллі за гідне представлення інституту та університету! Вітаємо та бажаємо вдосконалення і нових перемог у наступних олімпійських перегонах! 

 

ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з напряму підготовки та спеціальності  “Інформатика” вже протягом останніх 10 років проводиться в НТУ “ХПІ” на базі кафедри системного аналізу і управління (http://web.kpi.kharkov.ua/say/uk/uastol20151/ ).

Для участі в олімпіаді запрошувались студенти, які в своїх ВНЗ посіли І-ІІІ місця у І етапі олімпіади. Традиційно до участі в олімпіаді допускаються й студенти інших напрямів, насамперед споріднених з напрямом/спеціальністю «Інформатика».

Олімпіада проводилась як у особистому заліку, так і за участю декількох студентів від одного ВНЗ. У цьому разі підводились підсумки у неофіційному командному заліку (по результатам, отриманим трьома учасниками команди, що посіли найвищі місця).

Учасниками олімпіади в 2015 році стали понад 50 студентів, які представляли 14 вищих навчальних закладів з усієї України. 

Олімпіада складалась з двох турів: теоретичного (без використання комп’ютерів з фундаментальних дисциплін: дискретна математика, теорія алгоритмів та методи обчислень, теорія інформації та кодування та ін.) і практичного (орієнтований на розробку та налаштування програм на комп’ютерах).

002Конкурсні задачі передбачали розробку програм, орієнтованих на галузі: теорія ймовірностей, дискретна математика, методи оптимізації, криптологія та ін. Можливі мови програмування – С/С++, С#, Pascal/Object Pascal, Visual Basic, середовища розробки програм – Microsoft Visual Studio, Free Pascal, у котрих є обов'язкове створення консольних exe-файлів.

Під час проведення І та ІІ турів використання власних зовнішніх носіїв даних, калькуляторів, мобільних телефонів та допоміжної літератури заборонялось.

Об'єктивність оцінювання робіт учасників забезпечували такі фактори та заходи: шифрування робіт без вказівки прізвищ авторів, наявність у журі викладачів з різних ВНЗ України, перевірка кожної роботи групою викладачів, залучення викладачів-фахівців у галузі ІТ.

За сумарною кількістю балів участі в олімпіаді Ілля Олексієнко зайняв 6 місце, за що був нагороджений дипломом ІІІ ступеня.

Супроводжував нашого студента старший викладач кафедри  комп’ютерної інженерії, к.пед.н. Твердохліб І.А.

 

Всеукраїнська студентська олімпіада з навчальних дисциплін, напрямів та спеціальностей – це змагання студентів у творчому застосуванні здобутих знань, умінь і навичок, а також у професійній підготовці майбутніх спеціалістів, яке проводиться щороку в 2 етапи серед студентів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації.

Перший етап олімпіади проводиться з навчальних дисциплін (інформатики), напрямів та спеціальностей у період січня-лютого-початку березня в межах кожного ВНЗ. Другий етап проводиться у окремих (базових) ВНЗ у квітні-травні серед переможців першого етапу з відповідної дисципліни/напряму/спеціальності. Кожен етап складається з одного або більше турів. Перший етап зазвичай складається з одного туру.

 

Другий етап олімпіади в 2014/2015 н.р. з:

  • навчальної дисципліни “Інформатика” проводився 14-18 квітня у Національному аерокосмічному університеті імені М.Є.Жуковського “Храківський авіаційний інститут”;
  • ·спеціальності “Інформатика” напряму “Інформатика” галузі “0403 Системні науки та кібернетика” проводився  20-23 квітня у Харківському технічному університеті “Харківський політехнічний інститут”;
  • ·напряму “Комп’ютерні науки” галузі “0501 Інформатика та обчислювальна техніка” проводився  24-26 березня у Національному національному університеті радіоелектроніки
  • ·спеціальності “Системне програмування” напряму “Комп’ютерна інженерія” галузі “0501 Інформатика та обчислювальна техніка” проводився  7-10 квітня у Харківському технічному університеті “Харківський політехнічний інститут”

Слід зазначити, що Всеукраїнська студентська олімпіада з навчальних дисциплін, напрямів та спеціальностей відрізняється від Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування, що проводиться у 3 етапи у ВНЗ України у квітні-жовтні, яка є складовою міжнародної командної олімпіади з програмування ACM-ICPC.

 

Витяг з Положення про проведення Всеукраїнської студентської олімпіадизатвердженого Наказом МОНмолодьспорту України від 13.12.2012, № 1410:

ІV. Учасники Олімпіади

У І етапі Олімпіади беруть участь всі бажаючі студенти вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації незалежно від форм власності та підпорядкування, у тому числі іноземці, що навчаються у цих вищих навчальних закладах.

Учасники мають право ознайомитися з оцінкою їх роботи та письмово звернутися до апеляційної комісії з приводу об’єктивності оцінки виконаних ними завдань.

Учасники ІІ етапу Олімпіади повинні мати при собі студентський квиток та паспорт для підтвердження їх особи.

V.Підведення підсумків Олімпіади

Учасники, які посіли перше, друге, третє місця в особистому заліку, є переможцями кожного з етапів Олімпіади та учасниками наступного етапу і нагороджуються дипломами І, ІІ, ІІІ ступенів відповідно.

Переможці І етапу визначаються оргкомітетом вищого навчального закладу, на підставі рекомендацій журі, є Учасниками ІІ етапу Олімпіади, список яких затверджується наказом ректора.

Переможці кожного з етапів Олімпіади визначаються за сумарною кількістю балів, набраних на всіх обов`язкових турах Олімпіади.

Дипломом І ступеня нагороджується Учасник, який набрав не менше 80%, ІІ ступеня – 70%, ІІІ ступеня – 60% від максимально можливої сумарної кількості балів, що дорівнює 100%. При цьому кількість переможців не може перевищувати 10% від загальної кількості Учасників. У разі перевищення кількості переможців Оргкомітет залишає за собою право корегування їх кількості при підведенні остаточних підсумків Олімпіади.

Дипломом I ступеня нагороджується один Учасник. Якщо рівну кількість балів набрали декілька Учасників, які претендують на нагородження дипломом І ступеня, між ними призначається додатковий тур.

Переможці ІІ етапу Олімпіади визначаються журі базового вищого навчального закладу та затверджуються наказом МОН України.

Переможці ІІ етапу Олімпіади нагороджуються дипломами МОН України. Дипломи видаються після виходу наказу МОН України про затвердження підсумків проведення Всеукраїнської студентської олімпіади до кінця поточного року. У разі втрати диплом не поновлюється.

Детальніше з Положеннямпро проведення Всеукраїнської студентської олімпіади, затвердженого Наказом МОНмолодьспорту України від 13.12.2012, № 1410 Ви можете ознайомитись за посиланням http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z2207-12.

 

   

WEB-сервіси

gmail mobile 07 535x535 27215629  YouTube logo 2015.svg 57ebbd433df78c690fc6ffa0 unnamed homeHeaderLogoImage uk UA edocs fi Outlook.com Blog Asset 232x232 gHkOrVkf
   

Наші партнери

sEZWS0m0PlM sEZWS0m0PlM unnamed

   
© ALLROUNDER

Вхід